הגלובליזציה, שהפכה למשמעותית מאוד במאה ה-21, הפכה את העולם כולו לכפר אחד גדול – ובהתאם גם חוקר פרטי בקריות עשוי להידרש לבצע חקירות שונות בחו"ל. באופן טבעי כשמתבצעת חקירה גם מחוץ לגבולות ישראל, העלויות הופכות לגבוהות יותר בגלל הצורך לממן את הטיסות, השהות ושאר ההוצאות. בהתאם חשוב במיוחד להקפיד על בחירה נכונה של משרד חקירות – כזה שמבטיח גם תועלת גבוהה ועוד קודם לכן התנהלות יעילה, וגם מקיים את ההבטחה.
באילו מקרים נדרשת חקירה מחוץ לגבולות ישראל?
סוג אחד של חקירות שמתבצע מחוץ לגבולות המדינה הוא איתור בני אדם. בחלק מהמקרים מדובר באדם שחייב סכומי כסף משמעותיים ומנסה להתחמק מהחזר החוב, ויש גם מצבים שבהם המטרה היא איתור קרובי משפחה (כאלה שהקשר איתם נותק לפני שנים רבות, ילדים שאחד ההורים שלהם לקח למדינה אחרת שלא בהסכמת ההורה השני ועוד).
סוג נוסף של חקירות בחו"ל הוא חקירות כלכליות, כלומר איסוף מידע אודות חברות שונות כדי לוודא שאינטראקציה עסקית איתן אינה מסוכנת.
האיכויות החשובות לצורך ניהול חקירה בחו"ל
על-מנת לספק את התוצאות הרצויות, חוקרים פרטיים זקוקים באופן כללי למגוון רחב של יכולות. כשהחקירה מתנהלת במדינה זרה, מתחדד הצורך באיכויות חיוניות כמו ניסיון רחב היקף, אינטואיציה חדה, יכולת אלתור, חיבור מהיר לאנשים כדי לקבל מהם מידע (מבלי שהם ידעו מהי המטרה) וגם נחישות.
כדי להתנהל באופן מיטבי בחו"ל נדרשת גם שליטה בשפה המדוברת במדינת היעד והיכרות עם המקום (או לפחות יכולת ללמוד במהירות פרטים רלוונטיים על העיר שבה תתנהל החקירה). דיסקרטיות מוחלטת הכרחית גם היא.
שיתוף פעולה עם אנשי מקצוע מקומיים
לצורך ניהול יעיל של חקירה בחו"ל כך שהיא תניב את התוצאות המבוקשות, ייתכן גם צורך בשיתופי פעולה עם גורמים במדינת היעד – למשל חוקרים פרטיים שיסייעו בניהול מעקב, משפטנים שיוודאו שכל הפעולות מתבצעות בהתאם לחוק המקומי ועוד. המורכבות הרבה מובילה לכך שלא כל משרד חקירות יודע להוציא לפועל פרויקט שכזה, ולכן אחד השיקולים בבחירת החוקר הפרטי הוא ניסיון ספציפי בביצוע חקירות בחוץ לארץ.